Oktapodi ka tre zemra dhe gjaku i tij ka ngjyrë blu.
Oktapodi i rritur mund të struket në një vrimë duke marrë formën e një monedhe 10 centëshe.
Oktapodët janë të verbër.
Oktapodët mund të shkëputen nga tentaclet (këmbëzat) e tyre për t’iu shmangur kërcënimeve të mundshme dhe pastaj të rinxjerrin këmbëza të tjera.