Se dashuria e nënës është kaq e shenjtë, nuk ka pikë dyshimi!

Një studim i fundit thotë se dashuria e nënës mund të zvogëlojë rreziqet e mbipeshës për fëmiun, nëse ajo i përkushtohet këtij të fundit me lojëra të ndryshme.

Studiuesit në Universitetin e Buffalo kishin kontakte me 172 familje që tashmë përballen me faktorë të rëndësishëm rreziku për mbipeshin e fëmijëve të tyre, shkruan Daily Mail- transmeton Indeksonline.

Këto përfshinin pozicion e  ulët socio-ekonomik dhe përdorimin e substancave të nënës gjatë shtatëzanisë.

Me atë të këtij studimi zbuluan se nënat që ishin të ‘ëmbla dhe të ngrohta’ me foshnjat e tyre gjatë kohës së lojës kishin më pak të ngjarë të kishin fëmijë të plotë sesa nënat e ashpra, armiqësore.

Faktorët e rrezikut për obezitetin janë të shumtë, të ndryshëm. Faktorë rreziku janë stresi dhe varfëria, kështu që studiuesit në Universitetin e Buffalo ekzaminuan nëse sjellja e një nëne mund të kompensonte rreziqet e mbipeshes së foshnjës së saj.