Ambasada e SHBA-së në Tiranë ka bërë një njoftim të rëndësishëm në Facebook për viktimat e dhunës në familje.

Sipas ambasadës, viktimat e dhunës mund të marrin ndihmë nga SHBA, pavarësisht statusit të tyre të emigrimit.

“Ne duam që ju të dini, në të gjitha rrethanat, dhuna në familje, sulmet seksuale dhe abuzimi i fëmijëve janë të paligjshme në SHBA dhe garantohen me ligj. Të gjithë viktimat e dhunës në familje, pavarësisht nga statusi i imigracionit, mund të kërkojnë dhe të marrin ndihmë”, thuhet ndër të tjera në njoftim.