Krijuesi i dikurshëm i telefonave, BlackBerry, thotë se platformat e mesazheve të rrjeteve sociale po shkelin pronën e saj intelektuale.

 
BlackBerry ka ngritur një padi kundër Facebook, duke pretenduar se media sociale gjigante po përdor teknologjinë e saj në platformat e saj të mesazheve si WhatsApp dhe Facebook Messenger.

Si edhe një herë duke bërë telefona të njohura, BlackBerry gjithashtu ishte një pionier I teknologjisë së mesazheve të çastit përmes BBM, shkruan Daily Mirror.

“Si një njohës i sigurisë kibernetike dhe një udhëheqës software, pikëpamja e BlackBerry është se Facebook, Instagram dhe WhatsApp mund të bëjnë partnerë të mëdhenj në drejtimin tonë drejt një të ardhme të sigurtë dhe ne vazhdojmë ta mbajmë këtë derë të hapur ndaj tyre”, tha BlackBerry.

Siç mund ta prisni, kompania e Mark Zuckerberg nuk është e shqetësuar.

“Padia e Blackberry-it pasqyron gjendjen aktuale të biznesit të saj të mesazheve”, tha Paul Grewal, zëvendëskryetar i përgjithshëm i Facebook.