Të lindurit në muajin dhjetor i përkasin dy nga shenjave më të mira të zodiakut, shigjetarit dhe bricjapit.

Askujt mos t’i mbetet qejfi, pasi bebet e lindura në këtë periudhë janë të bekuara me disa tipare që rrallë gjenden tek njerëzit e tjerë. Më poshtë jan disa nga karakteristikat e veçanta që kanë njerëzit e lindur këtë muaj.

Janë lindur për të qenë fitimtarë

Njerëzit e lindur në këtë muaj nuk kanë moto të jetës së tyre “Rëndësi ka pjesëmarrja” por vetëm “Fituesit i merr të gjitha”. Nuk i gëzohen medaljes së argjendit apo bronzit sepse ajo e arit është gjithçka që duan.

Lulja e tyre është ajo e narcisit. Thuhet se këto lule simbolizojnë fundin e dimrit dhe fillimin e ri të vitit.

Janë shumë të pavendosur

Edhe pse janë kokëfortë dhe karakterizohen nga personaliteti i fortë, njerëzit e lindur në muajin dhjetor nuk e kanë të lehtë të marrin vendime.

I kanë të qarta qëllimet dhe punojnë fort për t’i arritur, por shpesh herë kanalizojnë të gjithë përqëndrimin e tyre në një fushë të vetme të jetës, duke lënë shumë gjëra pas dore.

Duke qenë se janë perfeksionistë kërkojnë më të mirën dhe nuk mund të bëjnë shumë gjëra njëkohësisht (si binjakët për shembull).

Megjithëse njerëzit e lindur në dhjetor janë më të prirur ndaj depresionit dhe qëndrimeve pesimiste, ata në përgjithësi kanë më pak luahtje humori se ç’mund të ketë gaforrja apo shenjat e lindura në stinën e verës.

Gjithçka që lidhet me udhëtimin, është aktivitetit i tyre i preferuar. Një biletë avioni do të bënte një bricjap apo shigjetar njeriun më të lumtur.Ngjyra e tyre e preferuar është bluja.