Ish-piloti i CIA-s, John Lear ka shokuar publikun me një deklaratë ‘bombë’. Ai thotë se në hënë jetojnë më shumë se 250 milionë njerëz. 

Piloti John Lear është mjaft i famshëm për teoritë e tij konspirative. ‘Gjithcka që dëgjoni për hënën është gënjeshtër’.

Ai thotë që ka zbuluar struktura sekrete të hënës dhe për më tepër ka ndarë me publikun disa fakte që ai i quan prova për ekzistencën e këtyre formave artificiale.

Disa teori konspirative besojnë që shkencëtarët po fshehin të vërtetën rreth hënës.