Presidenti Jacob Zuma ka dhënë dorëheqjen si President i Republikës së Afrikës së Jugut.

Ai thotë se vendimi i tij pason pas takimit të komitetit ekzekutiv të Kongresit Kombëtar Afrikan dhe pas javëve plot spekulime rreth së ardhmes së tij si president.