Essential ka njoftuar se aksesori modular i kamerës 360 për telefonin e ri PH-1 të kompanisë tani është në gjendje të transmetojë drejtpërdrejt videot në 360 shkallë në Facebook Live. Njoftimi erdhi në formën e një cicërrime në Twitter.

Kompania gjithashtu publikoi një postim në blog, duke shpjeguar se si përdoruesit e telefonit Essential mund të përdorin funksionalitetin e ri.

Hapat përfshijnë lidhjen e aksesorit modularë në telefonin tuaj, duke klikuar 360 ° Live në aplikacionin 360 Camera dhe ndjekur nga një klikim të lehtë në ikonën e kuqe “Live” të kamerës. Sapo të bëhet kjo, hyni në llogarinë tuaj në Facebook, jepni lejet e nevojshme në kamera dhe filloni të transmetoni.

Postimi i blog gjithashtu zbulon se 360 streaming po vjen së shpejti edhe nëpërmjet Periscope.