Që një kohë të gjatë dihet se frutat dhe perimet janë qenësore për një shëndet të mirë. Mirëpo tani shkencëtarët po e dëshmojnë se nga frutat e perimet mund të keni edhe përfitime psikologjike.

Sipas një studimi të ri, është konstatuar se konsumimi i këtyre produkteve e largon depresionin në një periudhë dy javore.