Intel dhe AMD kanë bashkuar për sjelljen e teknologjisë së re, prej të cilës benefit do të kenë tregjet e laptopave.

Teknologjia e re do të bashkojë forcat e procesorëve të fuqishëm Intel Core dhe grafikës AMD, sikur tek ata që janë te konsolla Xbox One X, si dhe tek Embedded Multi-Die Interconnect Bridge(EMIB).

Këto dy kompani po ashtu bashkërisht do të marrin pjesë edhe në krijimin e drivers të ri, me qëllim që të jenë të pranishëm për të gjitha lojërat e reja në ditën e daljes së tyre.

Teknologjia e re po ashtu zvogëlon komplikimin dhe shpenzimet e krijimit, në mënyrë që në të ardhmen mund të presim laptopa të fuqishëm të fuqishëm dhe me çmime të ulëta.