Puna

Në katin përdhësë banojnë shqiptarë. Në katin e dytë turq. Në nënkulm banojnë zviceran.
Një ditë shtëpia në pikë të ditës digjet me të gjithë banuesit në të.
Kush nga këto mbetet gjallë? Zviceranët, sepse kan qenë në pune.

Nuk e di

Një bionde ec rrugës dhe e pyet një kalimtar:
– Më falni, çfarë do të thotë “I don’t knoë”?
– Nuk e di… – përgjigjet kalimtari.
– O Zot, askush nuk e di…

Dreka

Burri pyet gruan: Çfarë ka për drekë, jam i urritur.
Gruaja: S’ka asgjë.
Burri: Edhe mbrëmë asgjë edhe sot sërisht asgjë…
Gruaja:E, unë kur gatuaj , gatuaj që të ketë për dy ditë..

Skenderbeu

E pyet nëna të birin? Çka ka ndodhur në vitin 1405?
– Lindi Skënderbeu! – Po në vitin 1409? – Skënderbeu i ka bërë 4 vjet.