Vështirësitë në dhomë gjumi nuk shkaktohen domosdo nga një marrëdhënie midis dy njerëzve – ato gjithashtu mund të ndikohen nga faktorë si një celular, dritë e dobët dhe më shumë nga sa mendoni.

Këto 10 gjëra mund të ndikojnë në një jetë të keqe seksuale:

1. Telefoni mobil – Ju duhet të përqendroheni te personi me të cilin jeni në shtrat, duke mos kërkuar në telefon dhe duke iu përgjigjur mesazheve, transmeton KosovaPress. 2. Televizioni – Nëse doni seks në shtrat, kufizoni televizionin tuaj në dhomën e gjumit.

3. Shtroja të papastra – Aspak seksi, veçanërisht nëse jeni beqar dhe dëshironi një lidhje serioze. Kushdo që e vëren këtë, me siguri do të mendojë nëse do të kthehet në shtratin tuaj.

4. Rrobat e grumbulluara – Nuk është aspak tërheqëse, pasi kjo vetëm sa do t’ju largojë nga partneri juaj.

5. Ngjyra e murit – Një studim britanik zbuloi se njerëzit, dhomat e gjumit të të cilave janë pikturuar gri, kanë më pak seks. Ata në dhomat e purpurta përjetojnë më shumë seksin.

6. Gjurmët e ish-it – Çdo mbetje e një marrëdhënie të mëparshme mund të jetë një vrasës i madh i jetës suaj seksuale nëse partnerët e mundshëm e shohin atë.

7. Aromat e pakëndshme – Nëse dhoma mban aromë jo të mirë, aq më pak janë gjasat për të kryer marrëdhënie seksuale. Ventiloni dhomën, ndërroni rrobat, perdet dhe ndizni një qiri aromatik.

8. Gjërat e gabuara në ormanin e natës – Imagjinoni të mbani një fotografi të nënës suaj dhe të dashurës tuaj të ardhshme duke e parë atë në një moment pasionant. Ajo sigurisht nuk do të jetë e rehatshme. Bëni dhomën tuaj të gjumit një oazë për të fjetur dhe zhvendosni gjithçka tjetër në një dhomë tjetër.

9. Arti i keq – Në vend që të peizazheve të mërzitshme, zgjidhni një imazh emocionues, dinamik për shqisat. Mund të jetë gjithashtu peizazh, por jo i mërzitshëm.

10. Dritat fluoreshente – Ato shpesh nuk janë të këndshme, nuk duken bukur dhe as seksi.