Funksional dhe njëkohësisht tërheqës, gjoksi i femrës ka forma të ndryshme. Ndryshimi nuk është vetëm në madhësi: gjoks i vogël apo i madh, pasi kjo dihet.

Një kompani e quajtur “Linger, dashuria e tretë” ka studiuar artin e gjoksit dhe ka identifikuar shtatë lloje gjoksi.

I rrumbullakët

 

 

Lindje-Perëndim

 

 

Të veçuar

 

 

Pikë loti

 

 

I vogël

 

 

Asimetrik

 

 

Formë zile