Marihuana mjekësorë lehtëson dhimbjen, ankthin dhe çrregullimet e gjumit tek njerëzit e moshuar.

Sipas hulumtimeve të reja, pas katër muajve ajo ndihmoi të moshuarit që kishin çrregullime kronike, sklerozë.

Rreth 69 për qind raportuan disa përmirësime pas marrjes së marihuanës për katër muaj, që do të thotë se rezultatet treguan se përdorimi i saj për shërbime mjekësore ishte i sigurtë dhe efektiv.

Në Nju Jork, ku bazohet ekipi hulumtues, marihuana është e ligjshme për përdorim mjekësor.

Një raport zbuloi se 98 mijë përdorues të marihuanës mjekësore janë të moshës 50 deri në 70 vjet