eknologjia kombinon të dhënat lokale nga sensorë të makinës me informacionin publik.
Nissan ka zhvilluar një makinë të re që i lejon shoferit të shohin se çfarë po ndodh rreth tij dhe çfarë po ndodh në rrugë në të ardhmen e afërt

Duke kombinuar të dhënat lokale nga sensorë të makinës me të dhënat e infrastrukturës së transportit publik, shoferi mund të kuptoj se a janë të gjitha rrugët të kalueshme apo jo, a janë këto rrugë duke u ndërtuar apo jo, dhe se çarë shtrihet përpara tij.

Me këtë, prodhuesi i makinave e kupton botën virtuale, që përbëhet, për shembull, nga të dhënat e sensorëve, të dhënat e reve dhe inteligjenca artificiale. Ndërveprimi me të dhënat duhet të bëhet i arritshëm me anë të një “naviguesi” virtual – për shembull, një avatar, i cili duhet të duket si një karikaturë ose diçka e tillë.