Sipas studimeve të reja, ushtrimi i dhunës mbi fëmijët, shton gjasat që në të ardhmen ata të po ashtu të dhunshëm.
Afro 800 të rinj janë përfshirë në një studim që dëshiron të tregojë se ata që janë qëlluar kur kanë qënë fëmijë kanë pasur tendencën të jenë agresivë kur të rriten.

Studimi zbuloi se të lëndosh fëmijën e çon drejt një sjelljeje më agresive, dhe shumë të rritur që janë të dhunshëm në marrëdhënien e tyre e kanë vuajtur dhunën në fëmijëri.
Studimi i universitetit të Teksasit tregon se trendi për tu bërë të dhunshëm kur të rriten i dedikohet gjinisë, moshës, edukimit prindëror, etnisë dhe abuzimeve në fëmijëri.
Studiuesit kontrolluan këta faktorë në analizën e tyre dhe kuptuan se ato nuk kanë ndonjë diferencë.
Të godasësh fëmijën në formë ndëshkimi është jashtë ligjit në disa vende të botës si Francë, Skoci e Suedi.