Para pak kohësh doli nga shtypi libri më problematik i shkrimtarit argjentinas Ernesto Sabato, “Njerëzit dhe ingranazhet”, një libër ky me ese për letërsinë, kulturën, filozofinë, shkencën dhe teknologjinë.

Libri është përkthyer nga origjinali- spanjisht prej përkthyeses Orjela Stafasani, e cila do të na flas më shumë për te.