Franca regjistroi një numër rekord aplikimesh për azil në vitin 2017, shumica prej të cilëve shqiptarë, ndonëse shanset e tyre për të marrë statusin e refugjatëve janë shumë më të ulëta se ato nga vendet e shkatërruara nga lufta, si Siria apo Afganistani, drejtori francez i zyrës së mbrojtja e refugjatëve dhe personave pa shtetësi (OFPRA) Pascal Bris.

Sipas tij, të dhënat zyrtare tregojnë se azil në Francë vitin e kaluar kërkuan 100,412 njerëz, që është 17 për qind më shumë se një vit më parë.