Moti në Amerikë ditëve të fundit ka qenë shokues, duke lënë të vdekur të paktën 18 persona dhe duke shkaktuar dëme të mëdha.

I ngjashëm ishte moti edhe në disa pjesë të Evropës, ku stuhia e njohur me emrin ‘Eleaor’ goditi shumë pjesë, duke sjellë dëme nga më të ndryshmet.

Kurse tani paralajmërohet se stuhitë e ngjashme do të godasin edhe shtetin e Serbisë.

Shërbimi Hidrometeologjik i Serbisë ka paralajmëruar se sot dhe nesër do të ketë goditje të fortë në jug dhe juglindje.