Në rrjetin social Facebook qytetarët po organizojnë një protestë kundër ndotjes së ajrit para Qeverisë së Republikës së Maqedonisë.

Protesta është planifikuar të fillojë pikërisht në mesditë.

Në njoftim shkruan:

“Qeveria britanike në vitin 2000 na dha një furrë për mbeturinat mjekësore që nuk i plotëson standardet e BE-së dhe nuk siguron mbrojtje kundër toksinave gjatë djegies. Ky ndezës nuk filtron gazrat dhe toksinat që shkaktojnë kancer dhe shumë çrregullime të tjera”.

Protesta e fundit kundër ndotjes së ajrit para Qeverisë së Republikës së Maqedonisë kaloi me një pjesëmarrje shumë të ulët në mesin e qytetarëve.