Nëse ju del gjumi gjatë natës, impakti mund të jetë shumë më serioz se sa thjesht sy të mjegulluar ditën e nesërme.

Një studim sugjeron se njerëzit të cilët mezi flenë natën janë të rrezikuar ndaj komplikacioneve në zemër.

Nga të dhënat e nxjerra nga më shumë se 14 milionë pacientë, rezultoi se ata të cilët zgjohen shpesh herë gjatë natës kanë 26% mundësi të lartë të zhvillojnë rrahje të parregullta në zemër.

Skuadra nga Universiteti i Kalifornisë ‘San Francisco’ dhe Universiteti i Michigan, gjithashtu zbuluan se njerëzit që vuajnë nga pagjumësia, kishin 29% mundësi për t’u prekur nga dridhja atriale.

Shkencëtarët dyshojnë se ndërprerjet e gjumit shtojnë stresin në dhomat e zemrës.

Kjo pasi hormonet kryesore rregullohen gjatë ciklit të gjumit-zgjimit.

Gjithashtu provat sugjerojnë se gjumi ndikon në metabolizëm, ekuilibrin e hormoneve në trup, koresterolin, insulinën, presionin e gjakut dhe inflamacionin.