Një qen, të cilit kasapi kishte hedhur një kockë, po nxitonte për në shtëpi me kockën në gojë.

Ndërsa ai kaloi një urë të ngushtë, ai vështroi poshtë dhe e pa veten të pasqyruar në ujin e qetë. Qeni i babëzitur mendoi se pa një qen të vërtetë që mbante një kockë shumë më të madhe se sa e tij.

Nëse do kishte ndalur të mendonte do ta kishte njohur më mirë. Por në vend që të mendonte, ai hoqi kockën e tij dhe u hodh te qeni në lumë, dhe e gjeti veten duke notuar për të shpëtuar jetën dhe duke u munduar të dilte në breg.

Më në fund ai arriti të dilte, dhe ndërsa qëndronte me trishtim duke menduar për kockën e mirë që kishte humbur, ai e kuptoi se çfarë kishte humbur, ishte treguar një qen budalla.