Shumë njerëz vuajnë nga kompleksi i pamjes së tyre dhe formës së trupit.

Sot ne ju tregojmë sesi mund ti rregulloni këto të dyja thjesht përmes të ecurit.

Numri i kalorive të djegura varet nga dy faktorë:
-zona e ecjes;
-pesha e trupit;

Me sa duket, ne djegim 400 kalori në orë duke ecur me një shpejtësi mesatare prej katër miljesh në orë. Prandaj, për të djegur 100 kalori, duhet të bëni 2000 hapa ose 1 milje.

Në përfundim ju duhet të digjni 3500 kalori për të humbur rreth 600 gramë.

Dhe nëse doni ndonjë ndihmë, ne kemi disa këshilla shtesë:

-Ecni në vendin tuaj të punës dhe në shtëpi
-Çoni fëmijët tuaj në shkollë
-Përdorni shkallët në vend të ashensorit
-Ecni dhe mos përdorni autobus ose taksi
-Gjithmonë parkoni makinën pak më larg se destinacioni juaj dhe ecni për të arritur atje
-Gjatë javës së parë, ecni për 15 deri në 20 minuta për t’u përshtatur me rutinën tuaj të re dhe pastaj gradualisht rrisni kohën e ecjes.

Bëni hapat e nevojshëm dhe do ta doni trupin tuaj të ri!