Shefja e diplomacisë evropiane, Federica Mogherini, deklaroi sot se BE beson  se zgjidhja e vetme për konfliktin ndërmjet Izraelit dhe Palestinës është “dy shtete”.

“Bashkimi Evropian ka qëndrim të qartë dhe unik. Besojmë se zgjidhja e vetme reale e konfliktit Izrael-Palestinë – dy shtete, ndërsa Jerusalemi do të ishte kryeqytet i të dyja shteteve”, tha Mogherini duke iu referuar vendimit të presidentit amerikan Donald Trump për njohjen e Jerusalemit si kryeqytet të Izraelit.