Edhe pse fillimisht ata nuk u konceptuan si automjete me përshpejtim fantastik, ka një numër në rritje të SUV-ve me performancën e makinave supersport.

SUV-të kanë përjetuar zgjerim të pabesueshëm në shekullin e 21-të, dhe tendencat aktuale në industrinë e automobilave tregojnë se kërkesa për këtë lloj makine do të rritet në të ardhmen.

Nuk ka pothuajse asnjë prodhues të makinave në botë që nuk kanë të paktën një SUV në gamën e tyre.

Motor1 ka përpiluar një listë të 10 modeleve më të shpejta të SUV në treg, bazuar në përshpejtimin nga 0 në 100 km/h.

Mercedes-AMG GLA 45: 0-100 km/h për 4.4 sekonda

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe: 0-100 km/h për 4.2 sekonda

BMW X6 M: 0-100 km/h për 4.2 sekonda

Porsche Cayenne Turbo: 0-100 km/h për 4.1 sekonda