Veshjet tradicionale shfaqin identitetin kombëtar dhe kulturor, gjegjësisht përfaqësojnë një komb apo një zonë e cila ka kaluar nëpër periudha të ndryshme kohore.

Këto veshje bartin simbole të cilat kanë shpjegime shumë të bukura dhe interesante po ashtu.

Sa po kërkohen veshjet tradicionale të kombinuara me modernen, sa janë të vjetra veshjet tradicionale, cila trevë i ka ruajtur më shumë këto veshje, sa kemi njohuri për komentimin e simboleve që janë në këto veshje dhe për shumë gjëra të tjera, na tregon kreatorja e njohur Tolinda Gojani Asani. / Lindita Canolli

Ndiqeni storjen në vazhdim: