Reshjet e shumta të borës kanë lënë të ngujuar rreth 13 mijë turistë në Zermatt, qendrën më të njohur për skijim në Zvicër.

“Bora ka bllokuar të gjitha rrugët, përfshirë edhe lëvizjen e trenave në kantonin zviceran Valais”, ka thënë përgjegjësja e stacionit të trenit, Janine Imesch.

Ajo ka bërë me dije përmes faqes zyrtare se ardhja dhe largimi nga zona momentalisht nuk është e mundur.

Rruga kryesore është mbyllur qysh mëngjesin e djeshëm, kurse lëvizja e trenit është ndërprerë gjatë mbrëmjes së kaluar.