Zered Bassett ishte së bashku me një mik, duke provuar lojëra të ndryshme me skatebord, nga një platformë diku në Shtetet e Bashkuara.

Vetëm pak momente pasi u lëshua, pas tij erdhi edhe një veturë me shpejtësi, brenda së cilës nuk ndodhej askush.

Mendohet se makinë nuk ishte parkuar si duhet dhe nisi të lëvizë vet nëpër hapësirën e thepisur, derisa nuk u përplas poshtë.