Vitamina C – na është thënë të hami shumë portokaj me qëllim që të furnizohemi me të gjithë përbërësit e rëndësishëm të cilët janë vital për sistemin tonë të imunitetit, e veçanërisht gjatë muajve të dimrit ku njihen si sezonë e gripave dhe të ftohtëve.

Veç këtyre, portokajtë, të cilët në përbërje kanë vitaminën C, janë të përsosur edhe për uljen e niveleve të stresit në trup, dhe shërbejnë si antioksidantë që e zvogëlojnë rrezikun e kancerit.

Pra, vitamina C jo vetëm se ndihmon në luftimin e shëndetit të dobët, por gjithashtu menaxhon të penetron në shtresat e jashtme të lëkurës, prandaj edhe gjendet në produktet e bukurisë si përbërës kryesor i kujdesit të lëkurës.

Vitamina C i lufton rrezatimet e lira dhe ndihmon në ndalimin e inflamacionit.

Fakti se dobitë e vitaminës C janë dëshmuar edhe nga shkenca, vetëm sa na bëjnë ta adhurojmë më shumë këtë përbërës.