Vjedhësi i rrugës, megjithatë, ishte i pafat, sepse fshatarët e Sankeshit në provincën Jiangsu të Kinës lindore raportuan se mungonin policët në rrugë, megjithëse në fillim ata mendonin se rruga ishte duke u rinovuar.

Kjo varfëri stimulon krijimtarinë për të vjedhur gjëra nga më të ndryshmet përfshirë edhe asfaltin.

Një hajdut në Kinë vodhi rreth 800 metra rrugë konkrete dhe i shiti ato në fabrikën e materialeve të ndërtimit për 5.000 juanë , që është rreth 640 euro.

Hajduti i rrugës, megjithatë, ishte i pafat, sepse fshatarët e Sankeshit në provincën Jiangsu njoftuan zhdukjen e asfaltit në polici, raporton shërbimi i lajmeve të Kinës.

Fshatarët fillimisht menduan se rruga po rinovohej, por policia shpejt përcaktoi gjendjen.
Në total, ai shiti 500 ton beton.

Përdoruesit kinezë të internetit kanë komentuar masivisht vjedhjen e tij.

“Varfëria i bën njerëzit krijuese,” shkroi ai dhe tjetri sugjeroi që “ndëshkimi më i mirë për kryrësin e këtij veprimi, do të ishte riparimi i vetë rrugës së shkatërruar”.