Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev tha se nuk mendojnë për rikonstruimin e kabinetit qeveritar, për shkak të siç tha, proceseve serioze parlamentare.

Ai tha se rikonstruim të kabinetit qeveritar nuk do të ketë, por ministra të ri mund të ketë.

“Nëse ndonjë ministër nuk vjen në qeveri, është logjike se qeveria duhet të ulet, të mendojë dhe ta ndryshojë. Ky është rendi i punëve. Sigurisht se bisedojmë me partnerët e koalicionit, të cilët kanë përgjegjësi me ne”, tha Zaev.

Ai u pyet edhe për ndryshimin e nenit 33 në Kushtetutë, i cili ka të bëjë me emrin zëvendësimin e emrit Republika e Maqedonisë me Republika e Maqedonisë Veriore, ndërsa tha se pjesa historike nuk do të preket dhe këtë do ta kuptojë pala greke.